Pages

18. veebruar 2018

BANAANILEIB

Banaanid-minu lemmikud rohttaime söödavad viljad (meil poodides tuntud kui puuviljad). Need on lihtsalt super head. Söön neid niisama, sest need on väga toitvad (peale võistlust väga head ja ka enne trenni). Kasutan neid oma lemmik pudru sees. Smuutides on see minu jaoks kindlasti üks kõige tähtsamaid komponente. Smuuti ilma banaanita ei ole lihtsalt õige smuuti, nii nagu pizza ilma ananassita on lihtsalt sai :)  Külmutatud banaani blendris purustades saab sellest näiteks tervisliku jäätise. Ah ja, juukseid pesen ka viimasel ajal banaani sampooniga, lihtsalt juhtus nii :)
Nagu näha on see kollane kõverik minu elus tähtsal kohal. Lisaks avastasin interneti avarustest palju häid linke, kus infot, miks banaan on kasulik, üks näide siin: https://tervis.postimees.ee/3072829/23-pohjust-miks-banaan-on-tervisele-hea
Täna jagan teiga ühte head ja lihtsat retsepti, mida soovi korral saaksite katsetada - banaanileib. Minuarust on see viimasel ajal aina populaarsemaks muutuv  magustoit (magus leib). Kõige parem on seda küpsetada, kui mõned banaanid on vaagnale seisma jäänud ja tumedatäpiliseks muutunud. Just siis on neid hea kahvliga peenestada ja taigna hulka segada, lisaks on nad siis ka megamagusad. Banaani leib sobib väga hästi nädalavahetuse hommikusöögiks, kõrvale tass kardemoni lattet.

Mmm... ja millist lõhna köök veel täis on, kui seda pähapäeva hommikul küpsetan, lihtsalt suurepärane. Niisiis asume retsepti juurde.


BANAANILEIB:Raamatust "Poisid köögis"
KOOSTISAINED:
125g võid
2,5dl kookospalmi või fariin suhkrut
3dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
näpuotsatäis soola
1 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
3 sl piima 
3 suuremat banaani (perfektselt sobivad seisma jäänud ja tumedatäpiliseks muutunud banaanid)
Soovi korral võib taignahulka segada ka 50-100g tükeldatus Kreeka pähkleid.

VALMISTAMINE:
1.Pane ahi 180 krradi juurde sooja
2.Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa mikserdamist jätkates ükshaaval munad.
3.Sega jahu hulka küpsetuspulber, sooda, sool, kaneel ja vanillisuhkur. Lisa või-munavahule piim ja sega läbi. Lisa jahusega ja sega taas.
4.Koori banaanid, purusta kahvliga ning sega samuti taigna hulka.
5.Vala tainas piklikku võitatud keeksivormi (kui kasutad silikoonvormi, pole seda vaja määrida).
6.Küpseta ahjus 50-60 minutit.
Lase jahtuda ja naudi!


 G
Copyright @ Don't just exist, live. Blog Design by KotrynaBassDesign